2019. június 3., hétfő

Tarhonyás burgonyakrémleves


Dobjuk fe a pityókalevest :)

Burgonyakrémleves tarhonyával

(A pityókaleves új élete)

Hozzávalók:
5-6 db közepes méretű burgonya, 1 szelet szalonna,1 fej hagyma, fél csésze tarhonya,                          
Elkészités:
Megtisztitjuk a zöldségeket, a hagymát kevés olajon megpároljuk, a lelszeletelt szalonnát is megpiritjuk, majd hozzáadjuk  a felkockázott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk  a babérlevelet, majd felöntjük vizzel, és puhára főzzük.
Amig a leves fő, a sonkaszeleteke vágjuk fel spagettivékony csikokra és egy kis olajon piritsuk meg.
Mikor a burgonyák már puhára főttek,néhány szemet vegyünk ki, a maradékot  egy botmixerrel pürésitsük, majd adjuk a leveshez a tarhonyát. Ha a tarhonya is megfőtt,tegyük vissza a krumpli darabokat is, és a vizzel elkevert lisszttel besűritjük.
A sonkacsikokkal és egy kis tejföllel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése