2019. június 3., hétfő

Málnalekváros mandulás pite



Lassan érkezik a málna szezon, mndjuk tényleg lassan... de ideje felkészülni, és majd elkésziteni ezt a csodás sütit, az egész család imádni fogja:

Málnalekváros mandulás pite


Hozzávalók: 
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg darált mandula, 10 dkg cukor, 2 tojássárgája, és még egy a tetejére, 1-2 e.k. tejföl,  1 üveg málna lekvár, csipet só.

Elkészités:

1.       A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, gyorsan összegyúrjuk a mandulával, a cukorral és a két tojássárgájával, egy csipet  sóval, és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tésztánk legyen. Hideg helyen pihentetjük kicsit.
2.       Pihentetés után két részre osszuk egyharmad-kézharmad arányban, és a nagyobbik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a kivajazott vagy sütőpapirozott tepsit. Ügyeljünk, hogy legyen jó kis pereme is. Vastagon megkenjük a lekvárral.
3.       A tészta kisebbik felét is kinyújtjuk, és derelyevágóval csikokra vágjuk, majd rács alakban ráfektetjük a sütemény tetejére. Megkenjük a tojássárgjával (ehhez ha van, adhatunk egy kiskanálnyi sűritett tejet is, sokkal fényesebb és finomabb tőle), majd előmelegitett sütőben szép pirosra sütjük.
Felvágni csak langyosan vagy hidegen ajánlott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése